2011. március 27., vasárnap

Imahét záró istentisztelet Szatmár—Szigetlankán

„Az egyház titka és jövendője az Istenét áldó és Róla bizonyságot tevő hívő ember cselekedeteitől is függ” — fogalmazott Ft. Csűry István püspök a Szatmár—Szigetlankai Református Egyházközség egyetemes imahetének záró istentiszteletén.

A Szatmár—Szigetlankai Református Egyházközségben március 27-én vasárnap délelőtt tartották meg az egyetemes imahét záró istentiszteletét, amelyen Ft. Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke hirdette Isten Igéjét. Egyházkerületünk elöljárója a Zsoltárok Könyve 96. fejezetének 2-6. versei alapján elhangzott prédikációjában arra figyelmeztetett, hogy az egyház titka és jövője a mindenkori hívő ember magatartásától és cselekedeteitől is függ. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogyan viszonyulunk a Krisztus egyházához a mai közönyös világban. A püspök igehirdetésében négy alapvető dolog fontosságára hívta fel a hallgatóság figyelmét: a közösség megtartó erejére, a tudományban való közös elmélyülésre, az imádság nélkülözhetetlen voltára és egyben az Istennel való párbeszéd folytonosságára, valamint a mindennapi kenyér szükségességére. „Az előbb felsorolt, nélkülözhetetlen dolgok mindegyike megtalálható az egyházban, a Krisztus testében. Ezért érdemes ehhez a nagy családhoz tartozni” — bátorította a jelenlévőket az egyházkerület vezetője. A püspök szerint mindazok, akik aktív tagjai ennek a nagy családnak pontosan értik, hogy miről beszél a 96. Zsoltár írója: „Énekeljetek az Úrnak, áldjátok az ő nevét, hirdessétek napról-napra az ő szabadítását”. A hála szavai ezek, az Istenét dicsérő és magasztaló hívő ember megfogalmazásai, akik bármilyen mostoha körülmények között is rendíthetetlen hittel bíznak az Úr megtartó erejében. A püspök arra buzdította a jelenlévőket, hogy ezt a rendíthetetlen hitet adják át mindazoknak, akik valamilyen okból eltávolodtak a mindenható Istentől.

Bizonyságtételek

A püspök igehirdetése után a gyülekezet ifjúsága mutatott be zenés-verses összeállítást, amelyet a fiatalok Balog Zoltán kántor irányítása alatt adtak elő. Ezt követően a Kölcsey Ferenc Főgimnázium német kórusa hat zeneművel örvendeztette meg a híveket. A kórust Császár Béla német szakos tanár vezényelte. Az imahét záró istentisztelet a Himnusz közös eléneklésével ért véget.
Ifj. Koszta Endre, Harangszó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése